Merkidentiteit

Creatie van een passende huisstijl (logo, kleurpalet, typografie en meer): een unieke visuele identiteit die past bij jouw bedrijf én je doelgroep.

Het belang van een goede merkidentiteit

De merkidentiteit is de visuele weergave van je bedrijf; je huisstijl. Het is onderdeel van je branding: de manier waarop jij je dienst(en) en/of product(en) -en daarbij dus je bedrijf- in de markt zet. Het draait daarbij niet enkel om het onderscheidend vermogen van hetgeen je verkoopt, maar ook om de persoonlijkheid van je bedrijf. Er is een grote kans dat jij een concurrent hebt die hetzelfde aanbiedt als jij. Het is dan heel belangrijk om te kijken naar wat jouw bedrijf onderscheidt van deze concurrent. Denk hierbij aan je visie, missie, manier van communicatie en je doelgroep.

Wanneer je doelgroep communicatiemiddelen van jouw bedrijf voor ogen krijgt, wil je dat deze meteen door heeft dat jij de afzender bent. Naast dat een merkidentiteit je kan onderscheiden van je concurrenten, heeft het dus nog een doel: herkenbaar zijn voor de doelgroep. Daarnaast straalt een consistent uiterlijk van al jouw communicatiemiddelen professionaliteit, en dus betrouwbaarheid, uit.

Een goede merkidentiteit hebben is dus erg belangrijk. Ik help je hier graag bij!

De onderdelen van je merkidentiteit

Een merkidentiteit omvat het volgende:
  • Logo;
  • Kleurpalet;
  • Typografie;
  • Vormentaal (grafische elementen);
  • Beeldstijl (stijl van fotografie, illustraties en/of iconen);
  • Taalgebruik (een veelal vergeten onderdeel van de merkidentiteit, maar het is zo belangrijk de juiste tone of voice te gebruiken bij de communicatie naar je doelgroep).

Bovenstaande komt samen in de style guide. Hierin staat uitgelegd hoe de verschillende elementen wel en niet gebruikt mogen worden, bijvoorbeeld dat het logo niet kleiner mag zijn dan 5 cm. De style guide vormt de leidraad voor al je verdere communicatiemiddelen: visitekaartjes, flyers, social media, je website, et cetera. Uiteraard kan ik je hier ook mee helpen.

Laten we samen iets moois maken!

Alles wat ik creëer is uniek: afgesteld op jouw wensen en je doelgroep. Het is daarom erg lastig een prijs te geven zonder hier iets over te weten. Mocht je interesse hebben in een samenwerking met mij, stel ik voor (telefonisch) contact met elkaar te hebben. Op basis hiervan zal ik een offerte voor je opstellen!

Mijn andere diensten

Webdesign

Een mooie en makkelijk zelf te onderhouden website die voldoet aan de huidige standaarden.

Grafische vormgeving

Communicatiemiddelen vormgegeven in de huisstijl van jouw bedrijf.