Mijn naam is Denise Nijland. Ik ben afgestudeerd student Communication & Multimedia Design met een voorliefde voor visual design en fotografie. Momenteel werk ik parttime als e-mail developer bij Add to Favorites in Utrecht.

Geboren en getogen in Amersfoort, kwam mijn interesse voor visual design al heel vroeg naar boven. Vanaf mijn tiende was ik vaak op de computer bezig met het 'maken' van websites en 'bewerken' van foto's.

Toen ik elf was, deed ik bij Technika 10 Keistad een cursus websites maken. Hier leerde ik vanalles over HTML en CSS. Ook begon ik fotomanipulaties te maken.

In 2012 kocht ik mijn eerste spiegelreflex en begon ik met fotograferen. Het begon als een hobby en dat is het nog steeds, maar ik ben er serieuzer mee bezig.

Na mijn vwo-diploma te hebben behaald in 2013, ben ik begonnen aan de HBO-studie Communication & Multimedia Design (CMD) aan de Hogeschool Utrecht. Een enorm brede opleiding, waar ik veel geleerd heb over concepting, content, visual design en user experience design.

In het derde jaar heb ik stage gelopen als visual designer bij Enof Creatieve Communicatie. Een erg leerzame en leuke stage waar ik voor grote bedrijven heb mogen werken. Momenteel zit ik in het laatste jaar van mijn studie en heb ik de minor Fotografie aan de Fotovakschool in Rotterdam mogen volgen. Een droom die uit kwam! Nu ben ik aan het afstuderen. Ik heb een afstudeeropdracht gedaan bij UNLP, een bedrijf wat les geeft in o.a. Neuro-linguistisch Programmeren, en heb mijn vrije project in de richting van conceptuele foto-illustraties gedaan. In juli 2017 ben ik geslaagd!